0

Защо инфрачервена

Прилагането на инфрачервена топлина в промишлени процеси

Следващите връзки към страниците предлагат изчерпателен преглед на това как да прилагате инфрачервената топлина прецизно и ефективно, за отопление на продукти и компоненти в индустриален процес.

Принципи, определения и закони

Инфрачервеното (IR) отопление е точна и измерима наука. Със собствената си история и терминология тя е рамкирана и обвързана от няколко вечни научни и физически закони. Макар да обмисляме тези принципи и закони, ние очертаваме и основните приложения за технологията за инфрачервено отопление, както се практикува днес.

Най-основната си инфрачервена топлина се произвежда чрез температурни разлики между обектите. Всеки обект с температура, по-висока от 0 K (-273.15 ° C), излъчва инфрачервена енергия и когато един обект е по-горещ от друг, IR енергията ще потече от по-горещия обект към по-студения. Повърхността на предметите ще играе ключова роля както в излъчването на ИЧ енергията, така и в усвояването на излъчената енергия.

Където се появи инфрачервена връзка в електромагнитния спектър

Където се появи инфрачервена връзка в електромагнитния спектър

Споделяйки няколко характеристики на слънчевата радиация, понякога популярно се описва като „слънце без светлина“. Физиката на ИЧ енергията е подобна на светлината - друго слънчево свойство. Въпреки това, по-голямата част от инфрачервения спектър е извън този, който е видим за човешкото око. Като такава, инфрачервената топлина може да се мисли най-добре като форма на енергия или радиация.

Но в научно отношение ИК топлината е вълна от електромагнитно излъчване. И за промишлени цели, тези IR вълни се използват в три основни форми на доставка:

Shortwave (0.78 - 1.4 μm)
Mediumwave (1.4 - 3 μm)
дълговълнови (3 - 1000 μm)

Относно инфрачервената топлина

Основните принципи на отоплението и топлопредаването - без IR

Топлината се дефинира като енергия, предавана поради температурна разлика. Тъй като топлината се движи само в една посока, преминавайки от региони с по-висока температура в региони с по-ниска температура, топлинната енергия естествено ще тече от една в друга, докато и двата региона са една и съща температура.

Определения, използвани при измерване на топлина

Топлината е форма на енергия и се измерва в двете Joules (J) or Британски термични единици (BTU), Joule е единица SI и най-често се използва в този сектор. BTUs е основно американски термин, въпреки името си. Най- калории (кал) рядко се използва в IR сектора.
Отоплителната мощност се измерва в Вата (W) и се определя като една джаул в секунда.
Топлинния поток (Φq) се определя като отоплителна мощност на единица площ и се измерва в единици - или W / m2 or W / cm2.

Определения, използвани при измерване на температура

С температурата, измерена с помощта на няколко скали, най-често се използва в индустрията Градус по Целзий (° C). Въпреки това, Келвин (К) е по-научна единица, която има абсолютен мащаб, докато Фаренхайт (° F) се използва главно в САЩ.

Относно инфрачервената топлина

Следваща страница: Видове топлопренос

Очакваме да се чуем

Свържете се с нашите експерти за инфрачервено отопление днес

Newsletter абонамент




Влезте

Регистрирай се

Регистрация